:: Leto / Letovanje :: Turska :: Kušadasi ::
 

IZLETI - KUŠADASI


EFES-BOGORODIČINA KUĆA-ARTEMIDIN HRAM
Celodnevni izlet tokom kojeg se obilazi antički grad Efes, najvažniji trgovački centar zapadnog Mediterana u starom veku. Izvanredno je očuvan i vratiće vas u prošlost onog momenta kada zakoračite njegovim ulicama. Efes je bio i nezaobilazno mesto posete Aleksandra Makedonskog prilikom svakog njegovog pohoda, imao je u to vreme oko 200.000 stanovnika, amfiteatar sa preko 25.000 sedišta, toplu vodu, kanalizaciju... Takođe, videćemo i Bogorodičinu kuću. Smatra se da je ona ovde provela svoje poslednje dane. U legendama, ova kuća se vezuje i za boravak apostola Pavla. Videćemo i ostatke Artemidinog hrama, koje usprkos siromašnim ostacima svakako vredi obići, jer je nekada predstavljao jedno od 7 svetskih čuda antičkog sveta. U cenu izleta uračunat je i ručak (bez pića). Vodič priča srpski jezik, a u slučaju malog broja prijavljenih, izlet će biti na engleskom. Celodnevni izlet.
PAMUKKALE
Celodnevni izlet koji obuhvata obilazak ostataka antičkog grada Hieropolisa, grada “mrtvih” Nekropolisa, sa monumentalnim kamenim sarkofazima, sa mogućnošću kupanja u toplim termalnim izvorima Pamukkala i u Kleopatrinom bazenu. Pamukkale su nastale zbog velike količine kalcijum karbonata u vodi koja ovde izvire iz sedamnaest izvora. Kleopatra je koristila ovo mesto neobične lepote kako bi u termalnoj vodi preporodila svoj ten. Istina je da je ovo mesto nekada služilo kao lečilište i ogromni spa centar u prirodi, jer su blagotvorni uticaji tople vode bogate mineralima oduvek bili vrlo cenjeni. U cenu je uračunat ručak (bez pića). Preporučuje se obuća za vodu. Izlet je celodnevni.
VODENI PARK AQUAFANTASY
Vodeni park Aqua Fantasy je jedan od najvećih vodenih parkova u celoj Turskoj. Prostire se na 100.000 kvm. Obuhvata veliki broj najrazličitijih tobogana, bazena sa talasima, dečjih bazena, vodopada… Bazen ”Lenja reka” se proteže trista metara kroz zelenilo parka i nudi odmor van gužve, dok je ostatak tobogana i bazena pravi adrenalinski doživljaj. Postoji i mogućnost bavljenja drugim vrstama sportskih aktivnosti kao što su fudbal, odbojka na pesku, vaterpolo… U cenu izleta nije uključen ručak, ali u vodenom parku postoji nekoliko restorana brze hrane. Transferi od i do hotela su uračunati u cenu.

KRSTARENJE BRODOM
Izuzetno lep način da provedete dan u Kusadasiju i upoznate ga sa mora. Brod pristaje na jednu od najlepših plaža u okolini, a tokom plovidbe uplovljava u još nekoliko uvala sa kristalno bistrim morem, gde se takođe, možete kupati. Na brodu vas očekuje odličan provod uz muziku i sunčanje. Transferi od i do hotela su uračunati u cenu. Uključen je ručak na brodu uz čašu soka. Hrana i piće van ručka se naplaćuju. Celodnevni izlet.

JEEP SAFARI
Ovaj izlet obećava dan zabave i avanture u okruženju kojem ne možete pristupiti na drugi način i koje je puno staza u netaknutoj prirodi, ali kao i svaka avantura – i blata i prašine. Samo pola sata od Kušadasija naći ćete se u šumama mirisnih borova, videti sela koja kao da još uvek nije iskvarila civilizacija, i mnoge zabačene uvale. Putujemo u konvoju džipova koji vas voze kroz predivne vidike. Naša ruta obuhvata 60km puta i 40km neuređenog terena. Uključuje Nacionalni park, zaustavljanja kod Zevsove pećine, doline Eho, manastira i vodopada. Naši vodiči će vas upoznati sa mestima koje posećujemo, ali i animirati da svi zajedno učestvujemo u raznim igricama. Imaćete jedinstven ručak na visini od 800m u neverovatnom pejzažu, a kasnije i priliku i da se okupate na plaži. Transfer od i do hotela je obezbeđen. Pića nisu uključena, a preporučuje se udobna odeća i obuća (koje se lako suše). Vodič priča engleski jezik. Izlet je celodnevni.
Kratak video izleta možete pogledati ovde.

U ponudi našeg lokalnog turskog partnera su, takoođe, i izleti na okolne plaže Kušadasija (sa varaijantama uračunatih ležaljki, pića, snekova…), kao i poseta velikom šoping centru na otvorenom.

obavezno pogledajte:

Putno osiguranje
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT