:: Letovanje 2022 / Leto 2022 :: Grčka ::
 

LETOVANJE SPORADI - SKIATOS i SKOPELOS

 
Severni Sporadi su grupa od tri ostrva - Skiatos, Skopelos i Alonisos. Sva tri ostrva su poznata po brojnim prelepim plažama, bujnoj vegetaciji i smatraju se najlepšim ostrvima u Grčkoj. Obično se ne koristi termin Severni Sporadi već samo Sporadi i sastoje se od razasutih (sporadičnih) ostrva, od kojih su naseljeni Skiatos, Skopelos, Alonisos, Skiros, Pelagos a nenaseljeni Peristera, Skantzura, Yiura, Piperi i Psatura. Populacija na ovim ostrvima van sezone nije velika - uglavnom su to zanatlije, zemljoradnici i ribari. Zapravo jedine gusto naseljene oblasti koje su ujedno i luke su grad Skiatos, grad Skopelos, Patitiri na Alonisosu i Linaria na Skirosu. U letnjoj sezoni, na vrlo popularne plaže na Skiatosu i Skopelosu dolaze turisti iz celog sveta, kada se ožive taverne, restorani i barovi duž obale. Severni Sporadi poznati su po plažama za koje se kaže da su najlepše na Mediteranu. Jedriličari cene ova ostrva naročito zbog skrivenih, divljih plaža i uvala sa netaknutom prirodom. Delfini i mediteranske foke su česti u ovim morima.
 
 
obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Osiguranje od otkaza...
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

SKIATOS i SKOPELOS:

Mapa Skiatosa
Mapa grada Skiatosa
Mapa-Ahladia
(kod vile Amy)
Mapa-Koukounaries
(kod vile Olimpia)
Mapa Skopelosa
Mapa Panormos
(vila Kymata)
Red vožnje trajekta iz Volosa
Autobuski prevoz
Osiguranje (i vize)

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

Napomena: Zbog poskupljenja trajekt karata od strane grčkih brodskih kompanija, korigovane su cene za paket aranžmane autobusom za Skiatos i Skopelos.
  • SPORADI-SKIATOS i SKOPELOS
    SVE VILE U PONUDI
  • IZDVAJAMO VILE
    SA SPECIFIČNIM SADRŽAJEM
  • **IZDVAJAMO IZ PONUDE**
    SABRA PREPORUKA

LETOVANJE 2022. - SPORADI - SKIATOS i SKOPELOS - APARTMANSKI SMEŠTAJ (01.06.-29.09.)
AUTOBUSKI PREVOZ (10 noćenja) ili SOPSTVENI PREVOZ (5, 10 ili 15 noćenja)

IZABERITE VILU:

SPORADI - SKIATOS (Skiatos grad - Megali Ammos - Ahladia - Koukounaries)

Roula

Skiatos-grad
centar: 700 m
bus stanica: 150 m
plaža-Megali Ammos: 900 m
studiji/apartmani za 2-7 osoba
popust za decu do 12 g i 6 g

Makis

Skiatos-grad
centar: 550 m
bus stanica: 200 m
plaža-Megali Ammos: 450 m
studiji za 2-3 osobe
popust za decu do 12 g

Fantasia

Skiatos-grad
centar: 200 m
bus stanica: 150 m
plaža-Megali Ammos: 400 m
studiji za 2-4 osobe
popust za decu do 12 g i 6 g

Noula

Skiatos-Megali Ammos
grad: 1 km
bus stanica: 50 m
plaža: 30 m
studiji/apartmani za 2-5 osoba
popust za decu do 12 g i 6 g

Amy

Skiatos-Ahladia
grad: 2.5 km
bus stanica: 0 m
plaža: 130 m
studiji za 2-4 osobe
popust za decu do 12 g i 6 g

Olimpia

Skiatos-Koukounaries
grad: 12 km
bus stanica: 30 m
plaža: 900 m, 2 bus stanice
studiji za 2-3 osobe
popust za decu do 12 g i 6 g
   
SPORADI - SKOPELOS (Panormos)

Kymata

Skopelos-Panormos
grad: Skopelos/Glosa 14 km
bus stanica: 50 m
plaža: 0 m
studiji/apartmani za 2-4 osobe
popust za decu do 12 g i 6 g
     
       
Skiatos je malo šumovito ostrvo, na dva i po sata plovidbe trajektom od Volosa. Važi za mondensko ostrvo, ali sa vrlo pristupačnim cenama. Iako dugačak samo četrnaest kilometara, poznat je po velikom broju prelepih plaža (zvanično 66), kako u blizini grada, tako i na severozapadnoj, nenaseljenoj, strani ostrva. Glavni grad je Skiatos i jedino je naseljeno mesto na celom ostrvu. Ostalo su turistička naselja i hotelski kompleksi, koji se savršeno uklapaju u prirodni ambijent ostrva. Zajedno sa ostrvima Skopelos i Alonisos, Skiatos je deo Marina nacionalnog parka, u kojem žive mnoge retke životinjske vrste, medju kojima su najpoznatije mediteranske foke. Skiatos je tipičan ostrvski gradić sa mnoštvom prodavnica, taverni, barova, marinom i sjajnom noćnom zabavom. Ukoliko ste za mirniji ili porodični odmor, možete uživati u mnoštvu dobrih hotela i vila koje smo izabrali za Vas, a koje se nalaze van grada. Za mlade smo odabrali vile pored samog grada. Kretanje po ostrvu je zasnovano na izvanredno organizovanom i veoma jeftinom autobuskom prevozu na svakih petnaestak minuta, od rano ujutro, pa do kasnih večernjih sati.
Skopelos je veliko šumovito ostrvo sa prelepom prirodom, na tri i po sata plovidbe trajektom od Volosa, odnosno manje od sat plovidbe od Skiatosa. Važi za mirnije i zelenije ostrvo od Skiatosa i ako su deo istog arhipelaga, Sporades. “Green and Blue MAMA MIA ISLAND”, poznato je kao lokacija na kojoj je snimljen čuveni film Mama Mia sa još čuvenijom Meril Strip, velikom broju prelepih plaža, velikim površinama borove šume kao i maslinjaka. Glavni grad je Skopelos ili kako ga meštani zovu, Hora, a pored njega postoji još nekoliko sela, manjih letovališta i Glosa, kao druga luka, najbliža Skiatosu. Zajedno sa ostrvima Skiatos, Alonisos i nekoliko manjih, Skopelos je deo Marina nacionalnog parka, u kojem žive mnoge retke životinjske vrste, medju kojima su najpoznatije mediteranske foke. Hora je tipičan ostrvski gradić sa mnoštvom prodavnica, taverni, barova, lukom, marinom i dobrom noćnom zabavom. Ukoliko ste za mirniji ili porodični odmor, onda je ovo ostrvo pravi izbor za Vas. Naše vile i hoteli su smešteni u i oko grada, a kretanje po ostrvu do obližnjih plaža je organizovano lokalnim autobusima na svakih petnaestak minuta, od rano ujutro, pa do kasnih večernjih sati. Sa Skopelosa se lako stiže i do trećeg poznatog ostrva, Alonisos ili na Eviu.

LETOVANJE 2022. - SPORADI - SKIATOS i SKOPELOS
PREGLED VILA IZ PONUDE SA NAVEDENIM OPCIJAMA