:: Letovanje 2022 / Leto 2022 :: Grčka ::
 

LETOVANJE EVIA

Evia (Evija ili Eubeja) je najveće ostrvo u Egejskom moru i drugo po velečini grčko ostrvo (odmah posle Krita). Glavni grad ostrva Halkis, nalazi se na središnjem delu ostrva i povezan je mostom sa kopnenim delom Grčke i udaljen je od Atine oko 90km. Evia se prostire od severozapada do jugoistoka, ostrvo je dugačko oko 180 km, a široko od 6 km do 45 km. Danas se stanovnici uglavnom bave ribarstvom, poljoprivredom i snažnim turističkim razvojem poslednjih decenija, kome doprinosi prirodno okruženje i fascinantna lepota ostrvske obale.
 
 
obavezno pogledajte:

First minute ponuda
Last minute ponuda
Putno osiguranje
Osiguranje od otkaza...
Opšti uslovi putovanja
Najčešći turistički pojmovi
Sabra Travel Club

EVIA:

Mapa - Evia
Mapa regije
(Volos-Glifa-Pefki)
Autobuski prevoz
Osiguranje (i vize)

PRODAJNA MESTA

Srbija
Republika Srpska

SUBAGENTI ONLINE


PRETRAZITE SAJT

 
  • EVIA
    SVE VILE U PONUDI
  • IZDVAJAMO VILE
    SA SPECIFIČNIM SADRŽAJEM
  • **IZDVAJAMO IZ PONUDE**
    SABRA PREPORUKA

LETOVANJE 2022. - EVIA - EDIPSOS / PEFKI - APARTMANSKI SMEŠTAJ (01.06.-29.09.)
AUTOBUSKI PREVOZ (10 noćenja) ili SOPSTVENI PREVOZ (5, 10 ili 15 noćenja)

IZABERITE VILU:

EVIA (Edipsos - Pefki)

Faros

Edipsos
centar: 60 m
plaža: 60 m
studiji/apartmani za 2-5 osoba
popust za decu do 12 g

Violeta

Pefki
centar: 50 m
plaža: 150 m
studiji za 2-4 osobe
popust za decu do 12 g

Papadioti

Pefki
centar: 100 m
plaža: 200 m
apartmani za 2-4 osobe
popust za decu do 12 g

Stelios-Avantzas

Pefki
centar: 100 m
plaža: 130 m
studiji/apartmani za 2-5 osoba
popust za decu do 12 g i 6 g

Makris

Pefki
centar: 150 m
plaža: 20 m
studiji/apartmani za 2-6 osoba
popust za decu do 12 g

Rania

Pefki
centar: 600 m
plaža: 30 m
studiji za 2-4 osobe
popust za decu do 12 g

Spitaki

Pefki
centar: 1.5 km
plaža: 20 m
studiji za 2-5 osobae
popust za decu do 12 g
 
       
Na sevrozapadu Evije, nalazi se Lutra (u prevodu sa Grčkog, banja) Edipsos najpoznatija, a ujedno i najstarija banja u Grčkoj. Najpoznatija je po preko 80 termalnih izvor na plaži i u samom moru, koji dostižu temperaturu od 35 – 85 stepeni. Prvi put je pominje grčkog filozofa Aristotel, a u rimsko doba tu su boravili imperatori Hadrijan, Septimije Sever i Marko Aurelije. Iz tog doba su poznata rimska kupatila, Sila. Danas ovo banjsko letovalište broji desetak hiljada stanovnika, oko 200 hotela, kao i veliki broj restorana, taverni, giroserija, kafića, raznih prodavnica, a tu je i nekoliko ribarnica, mesara, i pijaca. Edipsos je od Agioskampusa (severna trajekt luka) udaljen oko 10 kilometara južno, a od Pefkija oko 30 kilometara severoistočno. U samom gradu se nalazi i trajektna luka za Arkicu (Kamena Vurla) i može biti lep dnevni izlet na prelepe plaže. Termalni izvori koji izviru sa čak 3000 metara dubine pravo u more, čine more u Edipsosu znatno toplije nego u drugim delovima Grčke, pa je tako i zimi moguće kupanje. Edipsos ima svoj stari deo, do kojeg se može doći šetnjom od oko kilometar i po udaljenosti, na brdu. On, Edipsos Hora je poznat po odličnim tavernama sa odličnim mesnim jelima koja se serviraju u lepom, skoro planinskom ambijentu, okružen šumom. U primorskom delu Edipsosa, u večernjim satima postoji lepo i dugačko šetalište uz more. Najlepši i najstariji hootel iz 1896 godine u Lutri Edipsos je Terme Sila, gde se uz malu cenu može uživati u uredjenim termalnim bazenima. Plaže u Edipsosu su mahom peščane i šljunkovie, ali i kao stenoviti bazeni u kojima izvire topla mineralna voda. Ovo lepo i nesvakidašnje letovalište ima našu preporuku i idealno je za sve kategorije gostiju, porodice, mlade ali i za starije.
Pefki - napoznatije i najomiljenije letovalište kod naših turista na drugom po veličini grčkom ostrvu Evia, nalazi se na oko 60 kilometara od Volosa (oko 50 kilometara Volos-Glifa (mala luka), vožnja trajektom (20-30 minuta), oko 10 kilometara Agiokampos (mala luka na severu Evije) - Pefki). Sa plaže Pefkija, iz restorana i kafića uz obalu, pruža se predivan pogled na ostvo Skiatos i Skopelos, kao i na ulaz u voloski zaliv. Klima je izuzetno prijatna, zahvaljujući kombinaciji velikih površina borove šume i maslina, kristalno bistrog mora i izuzetno povoljnog geografskog položaja. Ostrvo je poznato po nepreglednim peščanim plažama, kulturno istorijskim lokalitetima, manastirima i netaknutoj prirodi koji pružaju bezbroj mogućnosti za uživanje i obilaske. Pefki ima ribarsku luku i obiluje prijatnim restoranima, tavernama, kafićima, mnogobrojnim raznovrsnim prodavnicama, buticima, zlatarama, piljarnicama kao i ribarnicom u kojoj se može kupiti sveža riba koju love lokalni ribari. Gradić pruža sve mogućnosti za prijatan i lep odmor. Pefki je pogodan za mlade, ali je i odlično mesto za porodični odmor sa prelepom širokom plažom i šetalištem pored mora.

LETOVANJE 2022. - EVIA - EDIPSOS / PEFKI
PREGLED VILA IZ PONUDE SA NAVEDENIM OPCIJAMA


 

Vile koje imaju studije/apartmane sa pogledom na more (direktni, bočni ili delimični pogled na more)
detalji su navedeni u okviru opisa i cenovnika za svaku vilu

Faros

Edipsos
centar: 60 m
plaža: 60 m
studiji/apartmani za 2-5 osoba
popust za decu do 12 g

Makris

Pefki
centar: 150 m
plaža: 20 m
studiji/apartmani za 2-6 osoba
popust za decu do 12 g